OptiFreeze Investor > Media > Pressmeddelanden och nyheter

Pressmeddelanden och nyheter

2021-06-07, 13.33 (CEST)

OptiFreeze skriver utvärderingsavtal i Sydamerika med Flores Funza

OptiFreeze AB har idag tecknat avtal med Flores Funza med syfte att testa hur OptiBoost[TM ]kan användas på snittblommor från Colombia. Målsättningen är att förlänga hållbarheten och minska svinnet.

Flores Funza är en ledande odlare av snittblommor i Colombia och har odlingar på ca 200 hektar. De har varit verksamma i mer än 40 år och odlar många olika typer av blommor som exporteras till ca 25 länder över hela världen. https://www.floresfunza.com/

Flores Funza kommer att skicka snittblommor till oss i Europa som vi behandlar och jämför med obehandlat på samma sätt som vi hittills har gjort i tusentals tester. Vi kommer att behandla rosor men även andra typer som till exempel: Alstromeria.

Det är mycket glädjande med vårt första avtal i Sydamerika, Flores Funza är en väl ansedd aktör och vi ser fram emot samarbetet med dem säger Ulf Hagman VD OptiFreeze AB

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Hagman, VD
Mail: ulf.hagman@optifreeze.se
Tel: 0733-636380

Kort om OptiFreeze 

OptiFreeze AB (publ), org.nr 556844-3914, har en patenterad teknologi som kan användas för att förlänga hållbarheten på grönsaker, färsk skuren frukt, blomstersticklingar, snittblommor och andra plantor. Samma teknologi bevarar smak, form och textur på grönsaker, frukter och bär vid frysning. Den kan även användas för att framställa torkade varor som frukt, grönsaker, örter och kryddor med målet att förkorta torktiden samtidigt som smaken, doften och färgen bevaras. Denna teknologi öppnar upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller certifiedadviser@penser.se.

PM_OptiFreeze_Funza